NIEUW: eerst aanmelden, daarna inschrijven

Alle nieuwe leerlingen die zich voor het schooljaar 2023-2024 willen inschrijven in een kleuter- lager – of basisschool van Bilzen, moeten zich eerst aanmelden via een digitaal aanmeldingssysteem.

Waarom eerst aanmelden?
Alle scholen bepalen een maximum aantal leerlingen zodat ze op een comfortabele manier kwalitatief onderwijs kunnen bieden. Daardoor kan het zijn dat een school voor sommige klassen nog vrije plaatsen heeft, en voor andere klassen volzet is. Om te vermijden dat ouders van school naar school moeten lopen om hun kind te laten inschrijven, is er voor gekozen om alle nieuwe leerlingen eerst aan te melden.
Aanmelden wil zeggen dat je laat weten welke scholen je voorkeur hebben om je kind naar school te laten gaan. Het aanmeldingssysteem bekijkt of er voldoende plaats is, ordent aanmeldingen en laat je weten waar je kind een plaats heeft. Pas daarna ga je je kind fysiek inschrijven op school.

Aanmeldingsperiode van 28 februari 2023 tot 21 maart 2023 
(momenteel kan je dus nog niet aanmelden).
Opgelet: broers, zussen en kinderen van personeelsleden hebben voorrang.
Deze leerlingen kunnen al aanmelden vanaf 21 februari 2023. 

LEES HIER MEER: