Corona

Onze school wordt helaas meer en meer geconfronteerd met het coronavirus. Ondanks alle gekende toegepaste maatregelen zijn besmettingen niet te vermijden.
Wanneer er drie besmettingen in dezelfde klas zijn of wanneer bij de klasleerkracht een besmetting wordt vastgesteld, treedt de zogenaamde noodremprocedure in werking.
Zo wordt deze klas dan voor 7 dagen gesloten en gaan de leerlingen in quarantaine.
Als ouder wordt u hiervan onmiddellijk op de hoogte gesteld.
U ontvangt dan via de school ook een brief met de nodige verdere informatie.

Wij vragen iedereen om steeds waakzaam te blijven voor symptomen. Breng steeds de school en de klasleerkracht verder op de hoogte. 
Op deze manier proberen we samen deze nieuwe coronagolf in te dijken.

Heeft u vragen of wenst u bijkomende info, contacteer dan het schoolsecretariaat 089/51200 of info@smsb.be

Dank. 

Een kijkje in school….

De leerlingen van het 1ste, 2de en 6de leerjaar zijn nu al enkele dagen terug op school. Vanaf vrijdag, 5 juni volgen het 3de, 4de en 5de leerjaar. Wij kijken al uit naar jullie komst! Benieuwd hoe het er aan toe gaat? De speelplaatsen zijn gescheiden in verschillende speelzones; hier mag je spelen in je klasgroep. In de bovenbouw kom je rustig binnen en ga je naar je klaslokaal. In de onderbouw verzamel je ’s morgens in een klascirkel en wandel je samen rustig naar binnen. Kijk hier al even naar de video!
Tot snel!

https://www.youtube.com/watch?v=zhHB2T8MJJs

 

MAATREGELINGEN OPVANG VANAF 4 MEI 2020

Vanaf 4 mei 2020 zijn volgende maatregelen van kracht opvang ’t Mauriaantje in Merem en De Piraat (voor onze lagere school)

  1. MONDMASKER DRAGEN: alle ouders dragen een mondmasker bij het betreden van de school.
  2. SOCIAL DISTANCE: 1,5 m afstand houden.
  3. HANDHYGIËNE: voor het betreden van de opvang (bij noodgevallen): handen ontsmetten.
  4. ZIEKTESYMPTOMEN COVID-19: kinderen of volwassen met koorts, hoest of ademhalingsproblemen mogen de school niet betreden.
  5. CONTACTBUBBEL: de kinderen en de begeleidster in de opvang vormen een contactbubbel. Daarom kan u zelf de opvang niet betreden. Wacht buiten aan de opvang tot de begeleidster/leerkracht uw kind komt ophalen of brengen.

 

 

Bedankt om aan de veiligheid van onze kinderen te denken.